Koulutus, Marja Erkkilä

SSL:n koulutuskalenteri

Linkki: https://www.suunnistusliitto.fi/koulutus/

Koulutukset 2022

Koulu kartalla -seurakoulutus ma 21.11. HUOM! Ei ennakkoon ilmoittautumista!

Etäkoulutuksissa perehdytetään ja innostetaan suunnistusseurojen toimijoita Koulu kartalla -viikkojen toteuttamiseen. Seurakoulutus toteutetaan alueellisesti kahden tunnin etäkoulutuksena.

1. Suunnistusliiton Koulu kartalla –kokonaisuuden esittely osana lasten suunnistajan polkua
  2. Koulu kartalla –viikkojen toteuttaminen: koululaisrastisto, harjoitukset ja Perheseikkailu
  3. Seurojen aikataulu ja viestintä
  4. Esimerkkitapahtumia ja toteutuksia

Paikka:

Koulutus toteutetaan Zoom-yhteydellä > asenna Zoom linkistä  (Join Zoom Meet)

Join Zoom Meet > Meeting ID: 670 1229 6259

Ajankohta:

Ma 21.11.2022 klo 18.00 – 20.30.

SSL:n koulutus

OCAD-ohjelman perusteet -koulutus ti 13.12. | Ennakkoilmoittautuminen!

Koulutuksen sisältö on sama kuin 11.1.2022 ja 5.5.2022 järjestetyissä koulutuksissa.

Koulutuksessa perehdytään OCAD-ohjelman piirto- ja muokkaustyökaluihin ja yleisimpiin toimintoihin. Kurssi soveltuu vasta-alkajille ja on hyvää kertausta jo kokemusta omaaville käyttäjille.

Koulutus on maksuton. Kouluittajina toimivat SSL:n karttakouluttajat Eero-Antti Lonka, eero-antti.lonka(at)suunnistusliitto.fi ja Pasi Jokelainen, pasi.jokelainen(at)mapline.fi

Paikka:

Koulutus toteutetaan Teams-yhteydellä.

Ajankohta:

Tiistai 13.12.2022 klo 18.00 – 20.30.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 13.12.2022 klo 12:00 mennessä Suomisportinkautta.

Koulutuksen Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Paikkoja on sadalle ensiksi ilmoittautuneelle. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota ja materiaalia sähköpostitse ennen kurssia.

Lisätietoja:
13.12. | OCAD-ohjelman perusteet (Teams)

Ratamestaripäivät Tampereella 3.-4.12.

Tilaisuus on kaksipäiväinen ja järjestetään Varalan urheiluopistolla Tampereella. Alustavan aikataulun mukaan aloitus on lauantaina klo 10 ja päätös sunnuntaina klo 15. Ratamestaripäivien sisällöt käsitellään suunnistuksen esimerkkien kautta, mutta moni teema on sovellettavissa myös hiihto- ja pyöräsuunnistukseen.

Osallistumismaksu on 110 euroa / hlö sisältäen ohjelman, materiaalit, ruokailut (2x lounas, 1x päivällinen, kahvitarjoilut).

Suunnistusliiton kouluttajina toimivat Timo Saarinen, Pasi Jokelainen ja Eero-Antti Lonka.

Asiantuntijapuheenvuorot: * Sprinttisuunnistuksen ratamestaritoiminta, Tuomo Mäkelä (Vuoden ratamestari 2020)
* Viestiratojen suunnittelu: hajontojen laadinta, tarkastus, ratamestarityön tukityökalut, Petteri Laitinen ja Jarkko Liuha (Vuoden ratamestarit 2019)
* Kilpailujen ratamestaritoiminta huippusuunnistuksen näkökulmasta, Antti ja Venla Harju Ratamestaripäiville osallistuminen oikeuttaa 1. luokan ratamestaripätevyyden anomiseen.

TULOSSA vuonna 2023

Nuori Suunta -ohjaajakoulutus Kuortaneella 9.-16.2. (maksuton)

Nuori Suunta -ohjaajakoulutus on suunnattu ohjaajille ja ohjaajiksi aikoville henkilöille, jotka toimivat seuroissa alle 12-vuotiaiden ohjaajina. Koulutus sopii hyvin aloitteleville ohjaajille ja seuroille, joissa nuorisotyö on aluillaan. Koulutus antaa valmiudet ohjata lasten ja nuorten harjoitusryhmää huomioiden lapsen ja nuoren fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun sekä kehityksen. Suosituksena on, että seurasta osallistuisi useampi ohjaaja samanaikaisesti koulutukseen, jolloin muodostuisi tiimi, joka tukee toisiaan ja joka vie yhdessä seuran toimintaa eteenpäin.

Aikataulu

Etäkoulutus 3 h + 2 h (9. ja 16.2. etä)
Lähikoulutus (demot) 6 h (11.2. lähi)
Oppimistehtävät 4 h

9.-16.2. | Nuori Suunta ohjaajakoulutus

Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Vaasassa 25.3. (maksuton)

Koulutuksen kohderyhmä on seuran 11–17-vuotiaiden ryhmien valmentajat. Koulutuksessa saa näkemyksen nuorten suunnistusharrastuksen tärkeistä elementeistä ja osallistujan lajitietous lisääntyy. Sisällöt ja oppimistehtävät antavat johtolankoja ja työkaluja vetovoimaisen harjoitustoiminnan toteutukseen seurassa.

Aikataulu

Etäkoulutus 5 x 2-3 h (7.  ja 9.3. tai 25.4. ja 4.5.
Lähikoulutuspäivä (demot) 2 x 6 h (keväällä 25.3. ja syksyllä tulossa pv)
Oppimistehtävät 24 h

25.3. | Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa